پادکست صوتی طراحی سخنرانی به روش ABCC
پادکست صوتی طراحی سخنرانی به روش ABCC
با عرض سلام خدمت شما کاربران عزیز سایت تفکر نوین خوشحال هستم که بنده را در مقاله پادکست صوتی طراحی سخنرانی به روش ABCC
همراهی می کنید ،با بنده تا به آخر این مقاله (پادکست صوتی) همراه باشید.
اگر میخواهید سخنرانی خوبی داشته باشید و همینطور بتوانید مخاطب را به خود جذب کنید نیاز است از قبل از اینکه به سخنرانی بپردازید ،سخنرانی خود را طراحی کنید. و در ادامه می خواهم شما را با روش ABCC آشنا کنم. این روش یکی از بهتین روش های طراح سخنرانی می باشد … روش ABCCاز ۴ قسمت تشکیل شده است :
- A : Attention grabbing (شروع و جلب توجه مخاطبان)
- B : Body (بدنه ی سخنرانی)
- C : Conclusion (جمع بندی و نتیجه گیری)
- C(دومی): Clear call to action (دعوت به اقدام واضح)
ساختار ABCC بسیار مهم می باشد چون می تواند سخنرانی شما را متحول کند.پادکستی که برای شما در نظر گرفته ام حاصل ضبط آن در دوه فنب بیان و سخنرانی می باشد و مدت آن حدود یک ساعت و نیم می باشد.
A : Attention grabbing (شروع و جلب توجه مخاطبان)
گام اول روش طراحی سخنرانی به روش ABCC شروع و جلب توجه مخاطبان است.گام اصلی یک سخنرانی شروع آن است ، و اگر سخنرانی آن را جدی نگیرید عمدا خود را برای باخت آماده کرده است .شروع اکثر سخنرانی ها بسیار کلیشه ای، غیر جذاب و بدون محتوای مفید است. سخنرانان، اغلب با صحبت هایی مثل: خیلی منت گذاشتید که تشریف آوردید، قطعا اطلاعات و دانش بنده ی حقیر در این موضوع از همه ی شما کمتر است!ببخشید اگر مکان مکانی خوبی نیست.
معذرت میخواهم که دیر شروع کردیم و بسیاری دیگر از صحبتهای کلیشه ای که هیچ جذابیتی برای مخاطبان ندارد و بارها مشابه آنها را شنیده اند، مطالب خود را آغاز می کنند.هیچ موقع صحبت خود را الفاظ منفی شروع نکنید چون می تواند برای شما فاجعه به بار آورد.
روش های مختلفی برای شروع سخنرانی وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم. برای اینکه این مهارت را کامل بیاموزید حتما پادکستی که در قسمت پایانی این مقاله قرار دارد را گوش دهید.
شروع با داستان و تجربه ی شخصی
یکی از بهترین روش ها برای شروع سخنرانی، استفاده از مکالمه، رویداد، تجربه ی شخصی یا هر داستان دیگری است که به موضوع سخنرانی مرتبط باشد.
حرفه ای ترین سخنرانان، اغلب، سخنرانی های خود را با داستان و تجربه ی شخصی شروع می کنند. همه ی ما از بچگی عاشق داستان هستیم و ساختار داستانی برایمان جذابیت بیشتری دارد و هنگامی که فردی شروع به تعریف داستان یا رویدادی می کند، توجهمان به شدت جلب می شود و دوست داریم ادامه ی آن را هم بشنویم.
علت اینکه وقتی یک سریال شروع می شود و ما تا پایان آن به دنبال آن هستیم به خاطر همین ویژگی داستانی آن است و وقتی یک فیلم یا سریال داستان زیبایی داشته باشد تا به آخر پای آن خواهیم نشست.یکی از همین سریال ها سریال پایخت است که تا اکنون ۶ فصل آن ساخته و پخش شده است.که بیننده ها با آن زندگی کرده اند.
همیشه سعی می کنم در سخنرانی های خود از داستان استفاده کنم.اگر بتوانید داستان شخصی خود را بازگو کنید این امر برگ برنده سخنرانی شما خواهد بود.
استفاده از آمار و ارقام تعجب برانگیز
در یکی از سخنرانی های خود سخنرانی خود را به این گونه آغاز کردم.فکر می کنید بزرگترین عاملی که باعث می شود سلامتی ما به خط بیافتد چیست؟در جواب خیلی از آدم ها گفتند سیگار و مواد مخدر…صحبت خود را به این گونه ادامه دادم که گفتم سیگار و موارد مخدر ۵ سال از عمر آدم را کاهش می دهد ولی یک چیزی فراتر از آن من برای شما آماده کردم که جواب سوال بنده افکار منفی بود.
افکار منفی که خودمان پرورش می دهیم و خودمان در ذهنمان آن را بزرگ می کنیم.باید بدانید که افکار منفی حدود ۱۰ سال از عمر هر کسی را کم می کند.این کار باعث می شود مخاطب هم تعجب کند و هم به فکر فرو رود.
B : Body (بدنه ی سخنرانی)
گام دوم روش طراحی سخنرانی به روش ABCC بدنه ی سخنرانی است. پس از آنکه با شروع جذاب، مخاطبان را با خودمان همراه کردیم، باید محتوای اصلی صحبتمان را در قالب بدنه، ارائه دهیم.
ساختارهای متفاوتی برای بدنه معرفی شده اند مثل «ساختار PEEP» که در یا «ساختار براساس روند» و …. مناسب ترین روش برای بسیاری از سخنرانی ها و به خصوص سخنرانی های با رویکرد آموزشی و انتقال اطلاعات، ترکیب دو ساختار «اشاره، ارائه، یادآوری» و ساختار «PEEP» می باشد.
این روش به این صورت است که ابتدا راجع به موضوع و اهمیت آن و اینکه قرار است چه عناوینی در کارگاه بررسی شود صحبت کنید (اشاره، بیان نکتهPoint:). سپس چنانچه نکته یا عنوانی را مطرح می کنید، به توضیحاتی راجع به دلایل علمی و تحقیقات انجام شده و … اشاره نمائید (توضیح دادن Explain:).
پس از آن هم سعی کنید از مثالی واقعی استفاده کنید، تمرین عملی انجام دهید، روی شکل نشان دهید و … (مثال زدن Example:). در نهایت هم یا بعد از هر نکته و یا در انتهای سخنرانی یک جمع بندی سریع از مطالب گفته شده در آن جلسه انجام دهید.
یادآوری، بیان مجدد نکتهPoint:). این یک نمونه ی خوب استفاده از ترکیب این دو روش بود که احتمالا همه ی ما، مشابه آن را دیده ایم. میتوانید از این روش در اغلب سخنرانیهایتان استفاده کنید.
C : Conclusion (جمع بندی و نتیجه گیری)
گام سوم روش طراحی سخنرانی به روش ABCC جمع بندی و نتیجه گیری است. جمع بندی محتوا برای جمع و جور شدن مطالب در ذهن مخاطبان بسیار پر اهمیت می باشد.
می توانید جمع بندی را مثل یک مسیر و داستانی شکل توضیح دهید و یا ضمن مرور محتوا به صورت تیتروار، به تعدادی از نکات مهم هر تیتر اشاره کنید (برای مثال در موضوع سخنرانی، میتوانید راهکارها و نکاتی که گفته شده را در حد سه دقیقه به صورت تیتروار به همراه نکات مهم مرور کنید).
C(دومی): Clear call to action (دعوت به اقدام واضح)
گام چهارم روش طراحی سخنرانی به روش ABCC دعوت به اقدام واضح است. این قسمت بسیار مهم می باشد. دقیقا این قسمت برای پیشنهاد دادن خود می باشد.هر سخنرانی هدفی دارد و در این قسمت باید هدف خود را باگو کنید.
پس از آنکه صحبت هایتان تمام شد، کاملا دقیق و مشخص و به صورت واضح یا گاهی اوقات به صورت غیرواضح به مخاطبان بگویید حالا که این صحبت ها را شنیدند، باید چه کار کنند.
امیدوارم این نکات برای شما مخاطب محترم مفید بوده باشد .راستی دوست عزیز من اگر به دنبال مطالب به روز و کسب حال خوب هستی حتما اینستاگرام بنده را دنبال کن تا بتوانی کلی مطلب خوب دیگر هم داشته باشی!فقط کافیه روی لوگو اینستاگرام کلیک کنی!
از اینکه وقت ارزشمند خود را برای خواندن این مقاله قرار دادید از شما ممنونم،شاد باشید.می توانید ویس کلی این موضوع را از قسمت زیر دانلود کنید.
دیدگاهتان را بنویسید